Σε μία μικρή ιδιόκτητη παραγωγική μονάδα στο Ναύπλιο καλλιεργείται γνήσια πιστοποιημένη Aloe Vera Barbadensis Miller βιολογικής καλλιέργειας, τηρώντας όλους τους απαραίτητους ελέγχους και κανόνες, ώστε τα φυτά να έχουν τη μέγιστη δράση και απόδοση.
Πωλείται ένα ένα φύλλο ζυγιζόμενο. Κάθε φύλλο είναι περίπου 1 κιλό.
Το φυτό της αλόης είναι το φυτό της αφθονίας και της ισορροπίας. Έχει τόσα συστατικά πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα, αμινοξέα, και ένζυμα που το μετατρέπουν σε μία καταπληκτική πηγή απ’ όπου αναβλύζουν λύσεις για απίστευτα μεγάλο αριθμό προβλημάτων ή δυσλειτουργιών που αφορούν την υγεία μας.
Θεραπευτικές ιδιότητες της Αλόης:
- Προλαμβάνει και μειώνει τις αρθριτικές φλεγμονές,
- Έχει σπουδαία αντιμικροβιακή και ανοσοτροποποιητική δράση.
- Δρα προληπτικά σε περιπτώσεις γρίπης και κρυώματος.
- Είναι ιδανικό φάρμακο για κοψίματα, εγκαύματα, (πολύ καλό σαν αλοιφή για ηλιακά εγκαύματα) και κάθε είδους δερματικές παθήσεις.
- Έχει μυκητοκτόνο δράση.
- Διευκολύνει την θεραπεία των τραυμάτων και την αναγέννηση των κυττάρων.
- Το τζελ της Αλόης ενυδατώνει σε βάθος και διεισδύει σε όλες τις στιβάδες του δέρματος.
- Μειώνει σημαντικά τις κηλίδες του δέρματος.
- Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος.
- Σαν πόσιμη η Αλόη τονώνει τον οργανισμό καθώς επίσης καθαρίζει τα όργανα και βελτιώνει τις λειτουργίες τους.
- Είναι εξαιρετικά ευεργετική σε κάθε είδους καλλυντική χρήση της, λόγω της έντονης αναπλαστικής ιδιότητάς της.
- Επίσης συμβάλλει δραστικά στην αντιμετώπιση της ακμής, στην αναζωογόνηση του τριχωτού της κεφαλής, κατά της δυσκοιλιότητας, στις αιμορροΐδες, στο έλκος του στομάχου, στη κολίτιδα, στην ουλίτιδα, τον έρπη, στις φλεγμονές, στις στομαχικές διαταραχές, στον πονόλαιμο και σε πολλά ακόμα συμπτώματα.
Παρασκευή Χυμού Αλόης:
Για να φτιάξουμε χυμό αλόης χρειαζόμαστε 1 μαχαιράκι και ένα μπλέντερ.
- Πλένουμε το φυτό κάτω από τρεχούμενο νερό. (Προσοχή στα αγκάθια.)
- Κόβουμε ένα κομμάτι, όσο μία παλάμη. Το υπόλοιπο το βάζουμε στο ψυγείο αφού καλύψουμε το σημείο που το κόψαμε με μία μεμβράνη κουζίνας.
- Καθαρίζουμε πολύ προσεκτικά τα πλαϊνά μέρη του φυτού, που είναι τα αγκάθια.
- Με το μαχαίρι αφαιρούμε το πάνω μέρος της φλούδας κι έπειτα το κάτω.
- Στο τέλος μας μένει το τζελ.
- Βάζουμε το τζελ στο μπλέντερ μαζί με μέλι και το χυμό της αρεσκείας μας ή με φρέσκα φρούτα και νερό και τα χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί το ζελέ.
TIP:
- Εναλλακτικά, μπορείτε να χτυπήσετε στο μπλέντερ το κομμάτι ή τα κομμάτια της αλόης που θα καθαρίσετε, με νερό και χυμό λεμονιού και να το φυλάξετε στο ψυγείο. Από αυτό τον πολτό, μπορείτε να βάζετε 2 κουταλιές σε χυμό της αρεσκείας σας και να το πίνετε.